bkg_mobil_720

Nu har vi tagit vår nya produktionshall i drift.
Hallen är på 1700 kvadratmeter och skall användas för i huvudsak stora portdukar och isolerade halldukar.

Produktionen av framför allt isolerade dukar kommer att underlättas då svetsborden på den ena långsidan är nedsänkta och ligger i golvnivå vilket gör att hanteringen av PVC-dukarna blir enklare.

Utbyggnaden av fastigheten på Kabelvägen är den andra på kort tid, och görs i första hand för att klara av den förväntade produktionsökningen på ovanstående produkter, men även för att avlasta övriga produktionsområden vid hög orderingång.

Den totala produktionsytan på fabriken i Timrå är efter utbyggnaden cirka 7200 kvadratmeter.

loading...
Läs hela inlägget »

Rekryteringen av den nye produktionschefen är klar och valet föll på PATRICK CHRUZANDER.

Patrick har, efter 17 år i arbetsledande position, en gedigen erfarenhet och en bred kunskap från flera olika branscher.

2000-2006 jobbade han inom kemiindustrin som produktionsansvarig på Akzo Nobel innan han 2007 sadlade om och började som produktionschef på SafeRoad (Birstaverken) vars verksamhet i huvudsak är galvanisering av stål. 
SafeRoad hade en stor roll i samband med bygget av nya E4:an och Sundsvallsbron där mycket av vägräcken och andra stålkonstruktioner gick genom SafeRoads galvaniseringsanläggning i Birsta.

2015 fick Patrick anställning som fabrikschef på Emhart Glass i Sundsvall.
Emhart tillverkar specialmaskiner för glastillverkningsindustrin och finns spridda över hela världen och  på sundsvallsfabriken arbetar idag cirka 260 personer.

Den 15 augusti börjar Patrick hos oss och vi hälsar honom varmt välkommen till NHK.

- Det skall bli jättekul att börja på NHK och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla. Inspirerande också att lära sig en ny bransch där NHK ligger i framkant och fortsätter att ta marknadsandelar, säger Patrick.

Läs hela inlägget »

Svenskt Näringsliv i Västernorrland har utsett 5 kandidater till titeln "Årets mest företagssamma människa 2016" och glädjande nog finns vår VD Niklas Nordlund som en av dessa.

Om nomineringen säger Niklas:
Tillsammans med min personal har jag lyckats ta hem produktion av PVC material från låglöneländer, såsom Polen.

Det är jag riktigt stolt över! 

Med bra maskiner och effektiva processer har vi skapat bästa möjliga förutsättningar. På så sätt har vi ökat effektiviteten och sänkt produktionskostnaderna. Nyckeln i detta är helt klart min personal. Jag brukar säga att om jag har bra folk omkring mig så kan vi lösa allt. Som ett led i detta har vi fokuserat på att rekrytera internt. Vår personal har alltid möjligheten att växa i sina roller och testa nya ansvarsområden. Genom att tillåta våra anställda att göra misstag lär de sig, och på så sätt växer vi på Norrlands Hall och Kapell tillsammans.

Idag drivs jag av en vilja att företaget, våra produkter och personalen ska bli bättre. Jag ser ljust på framtiden! 

På den här länken kan Du gå in och rösta på Niklas
 

Läs hela inlägget »

NHK är nu inne i en mycket expansiv fas, där vi inom ett halvår har förvärvat dotterbolag i både norr och söder.
Därför känner vi att vi vill arbeta för att stärka varumärket NHK samtidigt som vi vill behålla den lokala anknytningen.

När nu tillfället gavs så kändes det rätt att göra detta med Timrå IK, då vi haft ett allt tätare samarbete sedan företaget bildades 1997. Vi är sedan drygt tio år tillbaka ett Timråföretag med många fantastiska medarbetare, och med stort hjärta för den lokala föreningen. Av den anledningen känns det extra stolt och skönt att få vara med på denna framtidsresa med nya Timrå IK i NHK Arena.

Pressmeddelande

Niklas Nordlund
VD/CEO

Läs hela inlägget »

Idag, mycket mer än halldukar & kapell

Vi har täckt och skyddat utrustning och tillgångar sedan 1997. Detta genom de produkter vi producerar så som: halldukar, väderskydd, tältdukar, presenningar, kapell och mycket annat.
Detta görs i vår produktionsanläggning i Timrå som idag är en av Europas största och modernaste anläggningar för tillverkning av produkter i PVC-belagd väv.

Vi tillverkar idag också helt andra produkter av PVC-duk som tex översvämningsskydd, pallhuvar och mycket annat.

Vi arbetar i stort som smått, från små skyddsdraperier på några få kvadrat till hallar om tusentals kvadrat. NHK fungerar även som underleverantör och samarbetspartner till ett antal av de större företagen inom tält, lagerhallar och väderskydd.   
Vår montageavdelning har sedan starten monterat lagerhallar, väderskydd, tält mm över hela världen.

Förutom PVC-produkter och montage har vi idag fler produkter och tjänster i vår portfölj:
Reklam Byggnation  |  Utbildning