bkg_mobil_720

Det var kanske några som höjde på ögonbrynen i april 2016 när Timråföretaget Norrlands Hall & Kapell AB köpte arenanamnet på dåvarande Timrå Isstadion under en 3-årsperiod med option på en förlängning, och trots att det alltså återstår ett år på det gamla avtalet så väljer man förlänga sponsoravtalet med Timrå IK i ytterligare 3 år och samtidigt släpper vi nyheten om att publiken i NHK Arena kommer att bjudas på en bättre arenaupplevelse i samband med säsongens matcher SHL.
 
- Diskussionen och tanken om att förlänga sponsoravtalet med Timrå IK har funnits där hela tiden, och vi bestämde oss ganska tidigt för att fortsätta samarbetet då vi anser att NHK Arena gett vårt företag precis den skjuts framåt i marknadsföringen som vi hoppades när vi gick in i det här. Att Timrå IK sedan lyckades avancera till SHL lite tidigare än planerat blev bara en bonus, säger Norrlands Hall & Kapells VD Niklas Nordlund och fortsätter;
- Eftersom den nuvarande mediakuben har 13 år på nacken (monterades 2005) såg vi även över möjligheten att kunna hjälpa Timrå IK med att investera i en ny mediakub med ljusstarka LED-lampor. Efter ett samtal med N62 IT Solutions, som har levererat datatjänster till oss under många år, var det möjligt att gå vidare och även beställa mediakuben.
 
N62:s VD Thomas Nordin ser fram mot det som sker;
- Vi på N62 tycker det är roligt att Timrå IK är tillbaka i högsta serien igen, och vi tycker det känns bra att kunna stötta laget tillsammans med NHK.
 
Leverantör av den nya mediakuben blir Boråsföretaget LEDventure som är en av de ledande företagen i Sverige vad gäller LED-teknik.
 
- Vi är jätteglada att få leverera mediakuben till NHK Arena och jag är säker på att besökarna och partners kommer få stor glädje av de möjligheter som ges med en ny mediakub. Den kommer att bli totalt 170 kvadratmeter med 6,25mm pixeltäthet vilket ger en mycket skarp bild. När kuben är på plats är den sannolikt Sveriges största mediakub och helt klart är det den största vi hittills levererat, säger Mikael Keskinen hos LEDventure och avslutar;
- Timrå har inga hemmamatcher mellan den 7-17 oktober och under den tiden skall montaget ske, så när Timrå möter Rögle den 18 oktober sitter den på plats.
 
Timrå IK:s klubbchef Jörgen Wahlberg har också bara positivt att säga om det som sker;
- Vi är jätteglada att Norrlands Hall & Kapell valt att fortsätta som samarbetspartner till oss över de kommande fyra åren och jag ser det som ett bevis på att vi är på rätt väg med föreningen både sportsligt och ekonomiskt. Den nya mediakuben kommer också att ge oss ökade möjligheter till försäljning och ger även besökarna en bättre upplevelse då bildkvalitén med LED blir otroligt mycket bättre än med nuvarande projektorbaserade lösning.
  
Timrå 2018-08-29

Läs hela inlägget »

Nu har vi tagit vår nya produktionshall i drift.
Hallen är på 1700 kvadratmeter och skall användas för i huvudsak stora portdukar och isolerade halldukar.

Produktionen av framför allt isolerade dukar kommer att underlättas då svetsborden på den ena långsidan är nedsänkta och ligger i golvnivå vilket gör att hanteringen av PVC-dukarna blir enklare.

Utbyggnaden av fastigheten på Kabelvägen är den andra på kort tid, och görs i första hand för att klara av den förväntade produktionsökningen på ovanstående produkter, men även för att avlasta övriga produktionsområden vid hög orderingång.

Den totala produktionsytan på fabriken i Timrå är efter utbyggnaden cirka 7200 kvadratmeter.

loading...
Läs hela inlägget »

Rekryteringen av den nye produktionschefen är klar och valet föll på PATRICK CHRUZANDER.

Patrick har, efter 17 år i arbetsledande position, en gedigen erfarenhet och en bred kunskap från flera olika branscher.

2000-2006 jobbade han inom kemiindustrin som produktionsansvarig på Akzo Nobel innan han 2007 sadlade om och började som produktionschef på SafeRoad (Birstaverken) vars verksamhet i huvudsak är galvanisering av stål. 
SafeRoad hade en stor roll i samband med bygget av nya E4:an och Sundsvallsbron där mycket av vägräcken och andra stålkonstruktioner gick genom SafeRoads galvaniseringsanläggning i Birsta.

2015 fick Patrick anställning som fabrikschef på Emhart Glass i Sundsvall.
Emhart tillverkar specialmaskiner för glastillverkningsindustrin och finns spridda över hela världen och  på sundsvallsfabriken arbetar idag cirka 260 personer.

Den 15 augusti börjar Patrick hos oss och vi hälsar honom varmt välkommen till NHK.

- Det skall bli jättekul att börja på NHK och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla. Inspirerande också att lära sig en ny bransch där NHK ligger i framkant och fortsätter att ta marknadsandelar, säger Patrick.

Läs hela inlägget »

Svenskt Näringsliv i Västernorrland har utsett 5 kandidater till titeln "Årets mest företagssamma människa 2016" och glädjande nog finns vår VD Niklas Nordlund som en av dessa.

Om nomineringen säger Niklas:
Tillsammans med min personal har jag lyckats ta hem produktion av PVC material från låglöneländer, såsom Polen.

Det är jag riktigt stolt över! 

Med bra maskiner och effektiva processer har vi skapat bästa möjliga förutsättningar. På så sätt har vi ökat effektiviteten och sänkt produktionskostnaderna. Nyckeln i detta är helt klart min personal. Jag brukar säga att om jag har bra folk omkring mig så kan vi lösa allt. Som ett led i detta har vi fokuserat på att rekrytera internt. Vår personal har alltid möjligheten att växa i sina roller och testa nya ansvarsområden. Genom att tillåta våra anställda att göra misstag lär de sig, och på så sätt växer vi på Norrlands Hall och Kapell tillsammans.

Idag drivs jag av en vilja att företaget, våra produkter och personalen ska bli bättre. Jag ser ljust på framtiden! 

På den här länken kan Du gå in och rösta på Niklas
 

Läs hela inlägget »

NHK är nu inne i en mycket expansiv fas, där vi inom ett halvår har förvärvat dotterbolag i både norr och söder.
Därför känner vi att vi vill arbeta för att stärka varumärket NHK samtidigt som vi vill behålla den lokala anknytningen.

När nu tillfället gavs så kändes det rätt att göra detta med Timrå IK, då vi haft ett allt tätare samarbete sedan företaget bildades 1997. Vi är sedan drygt tio år tillbaka ett Timråföretag med många fantastiska medarbetare, och med stort hjärta för den lokala föreningen. Av den anledningen känns det extra stolt och skönt att få vara med på denna framtidsresa med nya Timrå IK i NHK Arena.

Pressmeddelande

Niklas Nordlund
VD/CEO

Läs hela inlägget »

Idag, mycket mer än halldukar & kapell

Vi har täckt och skyddat utrustning och tillgångar sedan 1997. Detta genom de produkter vi producerar så som: halldukar, väderskydd, tältdukar, presenningar, kapell och mycket annat.
Detta görs i vår produktionsanläggning i Timrå som idag är en av Europas största och modernaste anläggningar för tillverkning av produkter i PVC-belagd väv.

Vi tillverkar idag också helt andra produkter av PVC-duk som tex översvämningsskydd, pallhuvar och mycket annat.

Vi arbetar i stort som smått, från små skyddsdraperier på några få kvadrat till hallar om tusentals kvadrat. NHK fungerar även som underleverantör och samarbetspartner till ett antal av de större företagen inom tält, lagerhallar och väderskydd.   
Vår montageavdelning har sedan starten monterat lagerhallar, väderskydd, tält mm över hela världen.

Förutom PVC-produkter och montage har vi idag fler produkter och tjänster i vår portfölj:
Reklam Byggnation  |  Utbildning